Стъклените деца

Стъклените деца

Стъклените деца

  • 12,99 лв.
  • 10,39 лв.


Кристина Улсон е работила в службите за сигурност и борба срещу тероризма. От 2006 г. е професионален писател, автор на дванадесет книги: трилъри, документалистика. „Стъклените деца” е първият й роман за деца, последван от „Сребърното момче” и „Каменният ангел”.


Още първите стъпки в тази къща карат Били да се чувства несигурна и уплашена. Всъщност „новият” дом, където Били и майка й ще трябва да се преместят, изобщо не е нов – стара, порутена постройка с изчезваща боя, пълна с прашни мебели и изоставени вещи, включително две странни стъклени фигурки на деца върху полицата с книги… Кой си тръгва така, без дори да си вземе книгите? Но нощем става още по-плашещо: някой почуква по стъклото на прозореца на втория етаж, чуват се стъпки по покрива, а полюлеят в гостната се поклаща насам-натам, въпреки че няма никакъв вятър. Заедно с новия си приятел Аладин, който живее в корабче на пристанището, Били се впуска в разследване на ужасната тайна на „треперещата къща” и нейното минало. Но кой оставя отпечатък от детска ръка върху масичката в хола? Би ли могло наистина къщата да е обитавана от духове? И какво се опитва да подскаже Ела, странната жена от библиотеката?


„Стъклените деца” спечели престижната награда на Шведското Радио за най-добър детски роман на 2013 г., присъждана от жури, съставено от деца. Книгата е вземана от обществените библиотеки над 40 000 пъти за по-малко от година и е бестселър в Швеция и още осем европейски страни.


Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ
Подобни заглавия