Сърцето на Луцифер

Сърцето на Луцифер

Сърцето на Луцифер

  • 12,00 лв.
  • 9,60 лв.

Странна и необяснима гибел застига проф. Хамилтън пред очите на ужасените му студенти.

Хорас Соутъл е на делови обяд в скъп нюйоркски ресторант, когато буквално от небето – изхвърлен от 24-тия етаж – върху масата му се стоварва обесеният труп на художника Чарлз Дюшам.

Майкъл Декър, висш служител на ФБР, е открит в дома си, прикован за стола със старинен щик...

Серията мистериозни показни убийства не спира, а полицията разполага само с онези улики, които тайнственият килър нарочно е оставил, за да направи загадката още по-заплетена: влакно от плат, произведен в Тибет; въже за бесене с 13 възела, създадени по сложен математически модел; старинно оръжие, необяснимо как изчезнало въпреки усилената охрана...

Лейтенант Винсънт Д’Агоста единствен притежава ключ към зловещата мистерия – писмо от специалния агент на ФБР Пендъргаст, дошло сякаш от отвъдното. Писмо, което разкрива потресаващи тайни и на което никой не вярва... Д’Агоста е принуден да разчита само на себе си в едно разследване, което го изправя пред избора между приятелския и професионалния дълг, превръща го от преследвач в мишена.

А танцът на Смъртта продължава, кухите й очи се втренчват в нови и нови жертви... и в един диамант, червен като кръв и студен като сърцето на Луцифер.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ
Подобни заглавия